Ανακοινώσεις / Εκδηλώσεις 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Προς τα Τακτικά Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Κυτταρομετρίας

Τα Τακτικά Μέλη της Εταιρείας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, και ώρα 14.00 στην αίθουσα Horizon του Ξενοδοχείου Divani Caravel με τα ακόλουθα θέματα Ημερησίας Διάταξης:

  • Θέμα 1ο: Διαπίστωση απαρτίας - Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ.
  • Θέμα 2ο: Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός 2009-2012.
  • Θέμα 3ο: Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
  • Θέμα 4ο: Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
  • Θέμα 5ο: Αλλαγή καταστατικού.
  • Θέμα 6ο: Ψηφοφορία εκλογής πέντε (5) Τακτικών μελών του Δ.Σ. για 3ετή θητεία.
  • Θέμα 7ο: Ψηφοφορία εκλογής τριών (3) Τακτικών μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) για 3ετή θητεία.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να αποσταλούν μέχρι και τις 5/5 στα e-mails της εφορευτικής επιτροπής:
Δάγλα Κλεοπάτρα kleod81@gmail.com
Αθανασιάδου Ιωάννα i_athanasiadou@hotmail.com
Κώνστα Εύη konstaeve@yahoo.gr

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία, η επαναληπτική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, Παρασκευή 18 Μαΐου, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα της Ημερησίας Διάταξης

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν όσα Μέλη έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς την Εταιρεία.

Όσα Τακτικά Μέλη δεν είναι ταμειακά τακτοποιημένα για το έτος 2012 ή και παλαιότερα,μπορούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στη διάρκεια του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κυτταρομετρίας και οπωσδήποτε πριν από την συμμετοχή τους στη Γ.Σ.

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος
Κατερίνα Ψαρρά

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κυτταρομετρίας Ροής με διεθνή συμμετοχή

Πρόσκληση

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής σας προσκαλώ στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κυτταρομετρίας που θα γίνει στην Αθήνα, στις 18-19 Μαΐου.

Η κυτταρομετρία ροής αποτελεί ένα δυναμικό επιστημονικό πεδίο με εφαρμογές που καλύπτουν τη διάγνωση όλου του φάσματος των ιατρικών ειδικοτήτων και αποτελούν ξεχωριστό ερευνητικό πεδίο πολυπαραμετρικής προσέγγισης της κυτταρικής λειτουργίας, την κυτταρομική. Συνιστώσες της ανάπτυξης της κυτταρομετρίας ροής αποτελούν η ραγδαία εξέλιξη της βασικής έρευνας, της μεταφραστικής κλινικής έρευνας και της προηγμένης τεχνολογίας.

Η Ελληνική Εταιρεία Κυτταρομετρίας εργάζεται με συνέπεια για την εκπαίδευση και ενημέρωση των εμπλεκόμενων στις διαγνωστικές και ερευνητικές εφαρμογές της κυτταρομετρίας ροής ως προς τις εξελίξεις όλων των συνιστωσών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της.

Οι εξελίξεις στη μεταφραστική έρευνα έχουν ιδιαίτερη σημασία για όσους εργάζονται σε διαγνωστικά Εργαστήρια κυτταρομετρίας ροής γιατί τους εισάγουν στις ανάγκες εφαρμογών που προκύπτουν για το άμεσο μέλλον. Το φετινό συνέδριο εστιάζεται στη μεταφραστική έρευνα των Th17 κυττάρων αλλά και κυτταρικών υποπληθυσμών, που σύντομα θα χρησιμοποιηθούν στην κλινική πράξη ως θεραπείες στα πλαίσια αντιμετώπισης αιμοποιητικών νεοπλασιών είτε επικουρικά για ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων είτε ως αυτόνομες θεραπείες.

Οι εξελίξεις στη βασική έρευνα καλύπτονται με ένα στρογγυλό τραπέζι αφιερωμένο στα σύγχρονα δεδομένα χαρακτηρισμού των στελεχιαίων κυττάρων και προφορικές ανακοινώσεις νεαρών ερευνητών. Με χαρά υποδεχόμαστε την παρουσίαση του προσκεκλημένου ομιλητή για τις εξελίξεις της τεχνολογίας του κυτταροδιαχωρισμού

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθημερινές παρατηρήσεις μας στην διαγνωστική χρήση της κυτταρομετρίας μπορούν να αποτελέσουν το κίνητρο για βασική και μεταφραστική έρευνα. Για το λόγο αυτό στο φετινό συνέδριο σας προσκαλούμε να υποβάλετε την εμπειρία σας σε ασθενείς με διαγνωστικά ερωτηματικά ώστε αυτά να αναλυθούν και να αποτελέσουν την βάση για περαιτέρω έρευνα

Οι αντίξοες για την χώρα οικονομικές συνθήκες μπορεί να περιορίζουν τις δυνατότητες κοινωνικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας αλλά ενισχύουν τη θέλησή της για προώθηση του επιστημονικού και εκπαιδευτικού της έργου ως υποχρέωσή της για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μελών της.

Για πρώτη φορά διεξάγεται στα πλαίσια του Συνεδρίου πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης στην κυτταρομετρία με βάση το πρόγραμμα σπουδών που προτείνεται από την ESCCA για επάρκεια στο αντικείμενο. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο μέλλον τόσο στα πλαίσια των ημερίδων και συνεδρίων αλλά και εκτός αυτών. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές εξετάσεις για επάρκεια στο αντικείμενο με ανάλογες επαγγελματικές δυνατότητες.

Ας συναντηθούμε λοιπόν για άλλη μια φορά στα πλαίσια του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κυτταρομετρίας.

Μαρίνα Καρακάντζα

Πρόσκληση Προκαταρτικό Πρόγραμμα Προσυνεδριακή Ημερίδα
ESCCA 2012

From 11-15 September 2012, the European Society for Clinical Cell Analysis (ESCCA) will organise one the annual Euroconference and 5 focused courses over 5 days in Budapest:

  • the 8th European Course on Clinical Cytometry (11-12 September)
  • the 12th Euroconference on Clinical Cell Analysis (12-15 September)

These meetings are of major importance for education and scientific exchange in the fields of basic, translational and clinical applications in cytometry. They offer a unique opportunity to learn, to share information and scientific experience, to seek collaborations and to network - in short, to be involved and to meet old and new friends.

Read more